İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti

İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmeti

YAPILAN TÜM İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ÇALIŞMALARININ AMACI;

Çalışanları korumak, üretim güvenliğini sağlamak ile işletme güvenliğini sağlamaktır. Düzenli ve tedbirli bir iş hayatının izlenebilmesi için, iş sağlığı ve güvenliği; büyük önem arz etmektedir. 

İşverenlere bu alanda düşen yükümlülük, iş sağlığı ve güvenliğine yönelik tüm tedbirleri alıp, kazaların önüne geçilmesini sağlamaktır.
Günümüzde, iş ortamında sağlıklı ve güvenli çalışma koşulları yaratarak; iş kazaları ve meslek hastalıklarını en alt düzeye indirmek böylece maddi kayıpları önleme, karlılığı ve verimliliği artırma hedefleri ile hareket edilmektedir. Bu hedefler iş sağlığı ve iş güvenliği kavramı ile tanımlanmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği'nde İnsan Kaynakları'nın Yeri ve Önemi, günümüz rekabet koşullarında önemli bir konudur. 
Bu konunun önem kazanmasında en büyük rol, yoğun rekabet şartları altında insana değer verilmesi ve bu şekilde maliyeti en aza indirmektir, yani iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak oluşabilecek maddi kayıpları en aza indirmektir. 

Bu insan kaynağının daha güvenli çalışma koşullarında ve sürekli olarak daha güvenli biçimde çalışmaları için motivasyonlarını sağlayacak etkin bir araç da etkin GÜVENLİK KÜLTÜRÜ oluşturmaktır.

İŞ  SAĞLIĞI  GÜVENLİĞİ  HİZMETİ

İş Güvenliği Hizmeti; işverenlerinde, gerekli olan, iş kazası ve meslek hastalıklarının önlenmesi, çalışanların ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık ve güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi gerektiği; işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı görevlendirmekle yükümlüdür

İSG; işin yürütülmesi sırasında doğan sağlığa zarar verecek koşullardan ve güvenliği tehlikeye düşürecek durum ve davranışlardan korunmak, üretimin devamlılığını sağlamak ve verimliliği arttırmak amacıyla yürütülen sistemli ve bilimsel çalışmalardır.

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLIĞI ÇALIŞMALARININ AMACI
1- ÇALIŞANLARI KORUMAK (SAĞLIK ve GÜVENLİK)
2- ÜRETİM GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK (VERİM ARTIŞI, KALİTE ÜSTÜNLÜĞÜ)
3- İŞLETME GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK (ACİL DURUM TEDBİRLERİ, RİSK DEĞERLENDİRME)